agneslogo
Voor wie is de Chiro?
De chiro is voor alle meisjes vanaf het eerste leerjaar.Het is de ideale oplossing voor het opvullen van die zondag waarop je je wel eens durft vervelen.Want wij vervelen ons nooit ! Wij hebben altijd een toffe bende om te stoeien en te lachen, te spelen en te knutselen, te praten en te zingen, te dansen en te vieren, te gek-doen en ons te rotamuseren !!! Redenen genoeg om met ons mee te komen doen.

De leden zitten per leeftijd bij elkaar. Dit noemen we een afdeling. Bij elke afdeling staan 2, 3 of 4 leidsters. Zij zorgen er voor dat jullie zich wekelijks kostelijk amuseren. Al zin om mee te doen? Hé, dan hebben we goed nieuws voor jou, want voor alle kinderen vanaf het eerste leerjaar hebben wij onze bal, het kringspelletje, de knutseldag klaarliggen, om er samen met jou een gezellige namiddag van te maken.
De afdelingen
Wil je weten bij wie je terechtkomt, dat zie je hieronder:
Bengels   -->  1ste leerjaar
Pinkels    -->  2de leerjaar
Sterren   -->  3de leerjaar
Supersterren --> 4de leerjaar
Kwiks   -->  5de en 6de leerjaar
Tippers   -->  1ste en 2de middelbaar
Tiptiens   -->  3de en 4de middelbaar
Aspi’s   -->  5de en 6de middelbaar
Supersapi's -->  1ste hoger
Leiding
Ik wil bij de Chiro komen!
Kom gewoon op een zondagnamiddag om twee uur naar onze lokalen in de Pijlstraat en wij helpen je op weg. We kunnen het ons best voorstellen dat je het allemaal een beetje spannend vindt. Wil je graag even met je mama of papa langskomen? Geen probleem. Je kan ook info krijgen bij de groepsleiding of de volwassen begeleider van onze groep. Want Chiro is meer dan de zondagnamiddag. Voor ons is het een manier van leven en daar vertellen we jou graag wat meer over!
Marloes Damen: 0479/24.0914 of damenmarloes@hotmail.com
Gert Damen: 014/37.44.92 of gert.damen@telenet.be
Moet ik iets meebrengen?
Je moet een koekje of fruitje meebrengen voor tijdens het vieruurtje. Je brengt ook een halve euro mee voor je drankje. Je kan kiezen uit plat water, cola, sprite en spuitwater. Je mag ook zelf een drankje meebrengen.
Wanneer is het Chiro?
Het is chiro op zondagnamiddag. Het startuur is 14.00. Dan houden we een formatie. We gaan dan met z'n allen bij elkaar staan in een vierkant en zeggen een gebed op, de groepsleidster en de leidsters van dienst zingen samen met jullie een lied en vertellen allerlei chironieuwtjes. Het einduur is niet altijd en niet voor iedereen hetzelfde.
Het is bijna elke zondag chiro. Wanneer dan niet?
* met Pasen en Kerstmis
* met de kermis van Retie in maart en september
* met het plannings– en kampvoorbereidingsweekend van de leiding
* met Bouwkermis
* in de maand juli is er alleen het kamp
* soms kan er ook tijdens de examens een aangepaste regeling zijn.
Hoe laat begint en eindigt de Chiro?
Het startuur is 14.00.

Zomeruur Vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober: Bengels, Pinkels, Sterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.30u. De andere afdelingen stoppen om 18.00u.

Winteruur Van af het eerste weekend van november tot het voorlaatste weekend van maart stoppen we iets vroeger. Bengels, Pinkels, Sterren, Supersterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.00u. De andere afdelingen stoppen om 17.30u.
Waar is de Chiro?
De lokalen van de meisjeschiro zijn in de Pijlstraat. Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal. We hebben een verhard plein rond ons heem en een grasveld. Er staan elke zondag 2 leidsters je op te wachten. Je wandelt dan rustig naar de chiro en kan er al wat ravotten op het plein. Oeps, vergeet niet je fiets in de fietsenstalling te zetten.


Grotere kaart weergeven
Wat is mijn uniform?
We vragen onze leden om vanaf de kwiks een uniform te dragen. We dragen een beige rok of broekrok en snorren met ons rood Chiro T-shirt en onze blauwe Chiro-sweater door de Retiese straten samen met andere vriendinnetjes. We halen dit in de Banier in Turnhout. Daar worden de uniformen verkocht.
Onze blauwe trui moet je bij ons op de chiro zelf bestellen. De andere leden doen gewoon spelkledij aan. Het is niet de bedoeling dat je je beste pak aan doet. Het is de bedoeling dat kinderen zich kunnen uitleven. Hou daar als ouder rekening mee. Op de chiro mag je immers vuil worden.


http://www.debanier.be
Hoeveel lidgeld moet ik betalen?
De chiro vraagt je om in het begin van het werkjaar 35 euro lidgeld te betalen. Hieronder zitten enkele onkosten aan de gebouwen, verzekering, spelmaterialen, knutselmaterialen… Kinderen die pas instappen na kerstmis vragen we na den BOEM (eind februari) om nog 20 euro lidgeld te betalen. Je krijgt hiervoor een overschrijvingsformulier. Dit wordt meegegeven met de leden. De rekeningnummer waarop je het bedrag mag storten is 733-0490369-64. Vermeld duidelijk de naam van je dochter(s) en de afdeling waarin ze zit. Het lidgeld moet betaald zijn voor zondag 30 oktober 2011.
Wanneer gaan we op weekend?
De meeste afdelingen gaan op weekend. De kleinste afdelingen blijven in de buurt en gaan meestal voor één nacht. We zien dit een beetje als voorbereiding op het bivak. De andere afdelingen gaan vaak voor 2 nachten en gaan iets verder weg. Het is altijd een hele belevenis om zo met je afdeling op weekend te zijn.
Wat als ik een ongevalletje heb?
Wij zijn met onze chiro aangesloten bij de verzekeringen van Chiro Nationaal. Je kan de verzekeringspapieren bij ons op de chiro krijgen. Je moet de aangifte binnen de week doen. Je krijgt een dossiernummer. Je stuurt de onkosten die er nog zijn na tussenkomst van het ziekenfonds door naar de bevoegde instantie en alles komt in orde.

Ondertussen kan de aangifte ook online gebeuren. Dit is het eenvoudigste. Neem hiervoor contact op met de Veebee, Gert Damen. (014/37.44.92)

Het adres is:
Interdiocesaan Centrum- Afdeling Hasselt
Kempische Steenweg 404
3500 Hasselt
Tel: 011/87.04.11
Fax: 011/87.04.88
Oudercomité op de chiro of op school?
Nee, nee we hebben inderdaad een oudercomité, overkoepelend voor de jongens- en de meisjeschiro. Zij helpen ons doorheen het ganse jaar met allerlei praktische en organisatorische zaken. Op deze manier wordt onze werking ondersteund. Heb je zin om als losse vrijwilliger of vast mee te draaien, geef dan best een seintje aan de groepsleidster of de volwassen begeleider van onze groep. Wij vertellen je er graag iets meer over.
Volwassen begeleider?
De volwassen begeleider komt wekelijks naar onze leidingskring, gaat mee op weekend en op bivak. Hij vaart mee op ons schip, niet als kapitein, maar eerder als roeier. Hij ondersteunt onze ploeg daar waar het nodig is. Onze volwassen begeleider is Gert Damen. Hij draait ondertussen 5 jaar mee.

Gert Damen, Beukenlaan 16, Retie GSM 0479/74.86.33

Chiro Retie