Leiding

Je geeft je kind in handen van enkele leiders en leidsters.  Zij hebben het beste voor met je kind, en willen niks liever dan het een topnamiddag te bezorgen.  Daarvoor zijn ze uren in de weer.

Programma maken

De leiding organiseert de activiteiten voor de kinderen.  Daarvoor komen ze op voorhand samen, en bedenken ze met hun medeleiding wat ze tijdens de Chironamiddag zullen doen.

Vergaderen

De leiding komt ook regelmatig samen om te vergaderen.  Tijdens de leidingskring overlopen ze de programma's van de Chironamiddag, en bespreken ze algemene dingen om de Chiro draaiende te houden: van de lokalen opruimen tot het eetfestijn organiseren.

Vrijwillig

Alles wat de leiding voor de Chiro doet, doet ze vrijwillig.  Hun motivatie is dat ze met kinderen toffe activiteiten willen doen.  Zo kunnen ze ‘teruggeven’ wat ze vroeger zelf van hun leiding hebben gekregen.

Cursus 

Veel leiding volgt een animatorcursus.  Daar leren ze leiding te geven aan kinderen, ze maken kennis met de verschillende soorten spelen, veiligheid, EHBO, moeilijke situaties, enz.  Daarnaast volgen ze soms nog andere cursussen.