Ik wil bij de Chiro komen

Kom gewoon op een zondagnamiddag om twee uur naar onze lokalen in de Pijlstraat en wij helpen je op weg. We kunnen het ons best voorstellen dat je het allemaal een beetje spannend vindt. Wil je graag even met je mama of papa langskomen? Geen probleem. Je kan ook info krijgen bij de groepsleiding of de volwassen begeleider van onze groep. Want Chiro is meer dan de zondagnamiddag. Voor ons is het een manier van leven en daar vertellen we jou graag wat meer over!

Moet ik iets meebrengen?

Je mag een koekje of fruitje meebrengen voor tijdens het vieruurtje. Je brengt ook een halve euro mee voor je drankje. Je kan kiezen uit plat water, cola, cola light, sprite, fanta en spuitwater. Je mag ook zelf een drankje meebrengen

Wanneer is het chiro?

Het is chiro op zondagnamiddag. Het startuur is 14.00. Dan houden we een formatie. We gaan dan met z'n allen bij elkaar staan in een vierkant en zeggen een gebed op, de groepsleidster en de leidsters van dienst zingen samen met jullie een lied en vertellen allerlei chironieuwtjes.Het einduur is niet altijd en niet voor iedereen hetzelfde.

Het is bijna elke zondag chiro. Wanneer dan niet?

  • met Pasen en Kerstmis
  • met de kermis van Retie in maart en september
  • met het planningsen kampvoorbereidingsweekend van de leiding
  • met Bouwkermis
  • in de maand juli is er alleen het kamp
  • soms kan er ook tijdens de examens een aangepaste regeling zijn.

Hoe laat begint en eindigt de chiro?

Het startuur is 14.00u.

Zomeruur Vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober:Bengels, Pinkels, Sterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.30u. De andere afdelingen stoppen om 18.00u.

Winteruur Van af het eerste weekend van november tot het voorlaatste weekend van maart stoppen we iets vroeger.Bengels, Pinkels, Sterren, Supersterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.00u. De andere afdelingen stoppen om 17.30u.

Waar is de chiro?

De lokalen van de meisjeschiro zijn in de Pijlstraat. Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal. We hebben een verhard plein rond ons heem en een grasveld. Er staan elke zondag 2 leidsters je op te wachten. Je wandelt dan rustig naar de chiro en kan er al wat ravotten op het plein. Oeps, vergeet niet je fiets in de fietsenstalling te zetten.