Ik wil bij de Chiro komen

Kom gewoon op een zondagnamiddag om twee uur naar onze lokalen in de Pijlstraat en wij helpen je op weg. We kunnen het ons best voorstellen dat je het allemaal een beetje spannend vindt. Wil je graag even met je mama of papa langskomen? Geen probleem. Je kan ook info krijgen bij de groepsleiding of de volwassen begeleider van onze groep. Want Chiro is meer dan de zondagnamiddag. Voor ons is het een manier van leven en daar vertellen we jou graag wat meer over!

Moet ik iets meebrengen?

Je mag een koekje of fruitje meebrengen voor tijdens het vieruurtje. Je brengt ook een halve euro mee voor je drankje. Je kan kiezen uit plat water, cola, cola light, sprite, fanta en spuitwater. Je mag ook zelf een drankje meebrengen

Wanneer is het chiro?

Het is chiro op zondagnamiddag. Het startuur is 14.00. Dan houden we een formatie. We gaan dan met z'n allen bij elkaar staan in een vierkant en zeggen een gebed op, de groepsleidster en de leidsters van dienst zingen samen met jullie een lied en vertellen allerlei chironieuwtjes.Het einduur is niet altijd en niet voor iedereen hetzelfde.

Het is bijna elke zondag chiro. Wanneer dan niet?

  • met Pasen en Kerstmis
  • met de kermis van Retie in maart en september
  • met het planningsen kampvoorbereidingsweekend van de leiding
  • met Bouwkermis
  • in de maand juli is er alleen het kamp
  • soms kan er ook tijdens de examens een aangepaste regeling zijn.

Hoe laat begint en eindigt de chiro?

Het startuur is 14.00u.

Zomeruur Vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober:Bengels, Pinkels, Sterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.30u. De andere afdelingen stoppen om 18.00u.

Winteruur Van af het eerste weekend van november tot het voorlaatste weekend van maart stoppen we iets vroeger.Bengels, Pinkels, Sterren, Supersterren, Kwiks en Superkwiks stoppen om 17.00u. De andere afdelingen stoppen om 17.30u.

Waar is de chiro?

De lokalen van de meisjeschiro zijn in de Pijlstraat. Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal. We hebben een verhard plein rond ons heem en een grasveld. Er staan elke zondag 2 leidsters je op te wachten. Je wandelt dan rustig naar de chiro en kan er al wat ravotten op het plein. Oeps, vergeet niet je fiets in de fietsenstalling te zetten.

 

Voor wie is het chiro?

De chiro is voor alle meisjes vanaf het eerste leerjaar.Het is de ideale oplossing voor het opvullen van die zondag waarop je je wel eens durft vervelen.Want wij vervelen ons nooit ! Wij hebben altijd een toffe bende om te stoeien en te lachen, te spelen en te knutselen, te praten en te zingen, te dansen en te vieren, te gek-doen en ons te rotamuseren !!! Redenen genoeg om met ons mee te komen doen.

De leden zitten per leeftijd bij elkaar. Dit noemen we een afdeling. Bij elke afdeling staan 2, 3 of 4 leidsters. Zij zorgen er voor dat jullie zich wekelijks kostelijk amuseren. Al zin om mee te doen? Hé, dan hebben we goed nieuws voor jou, want voor alle kinderen vanaf het eerste leerjaar hebben wij onze bal, het kringspelletje, de knutseldag klaarliggen, om er samen met jou een gezellige namiddag van te maken.

De afdelingen?

Wil je weten bij wie je terechtkomt, dat zie je hieronder:

Bengels: 1ste leerjaar

Pinkels: 2de leerjaar

Sterren: 3de leerjaar

Supersterren: 4de leerjaar

Kwiks: 5de leerjaar

Superkwiks: 6de leerjaar

Tippers: 1ste en 2de middelbaar

Tiptiens: 3de en 4de middelbaar

Aspi’s: 5de en 6de middelbaar

Supersapi's: 1ste hoger

 

oudercomite

Wat is het oudercomité?

Het oudercomité is een groep van 30'ers en 40'ers die zich vrijwillig inzetten voor de jongens- en meisjeschiro. Zij ondersteunen beide chirogroepen op materieel, financieel en moreel gebied. De meeste leden zijn koppels.

Wie zit er in het oudercomité?

Geert Vennekens en Ann van Neck

Rudy Segers en Kristel Verheyen

Jan Swinnen en Heidi Van Bergen

Gert Damen en Christel Verachtert

Peter Claessen - Heidi Van Sant

Koen Vervecken en Ann De Wachter

Geert Slegers en Ingrid Bax

Bart Van Hove en Ann Van Loy

Tom Verachtert en Michelle Wouters

Tom Dijckmans en Inge Verstraelen

Bart Vergoosen en Sandrine Smolders

Davy Leenaers en Sofie Vansweevelt

Bart Wijgerde en Ellen De Groof

Koen Govaerts en Bie De Doncker

Els Menten

Julie Van Elst

Wil je ook bij het OC komen?

Wil jij ook de chiro ondersteunen? Je kan altijd instappen in het oudercomité. Geef even een seintje aan iemand van de leiding, de Veebee of iemand van het OC.

Wat doet het oudercomité?

* ondersteunen bij fuiven

* kleine en grote herstellingen aan de lokalen

* kampen mee opbouwen en afbreken

* helpen op de bezoekdag

* Bouwkermis organiseren

* mee waken over de lange termijnvisie van de chiro's

* pedagogisch ondersteunen van beide chiro's