Wat is Chiro?

 Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België! 

Chiromeisjes Retie is voor alle meisjes vanaf het eerste leerjaar. Het is de ideale oplossing voor het opvullen van die zondag waarop je je wel eens durft vervelen. Wij zijn een toffe bende om mee te stoeien en te lachen, te spelen en te knutselen, te praten en te zingen, te dansen en te vieren, te gek-doen en ons te rotamuseren!!! 

De leden zitten per leeftijd bij elkaar. Dit noemen we een afdeling. Bij elke afdeling staan leidsters. Zij zorgen er voor dat de kinderen zich wekelijks amuseren. Al zin om mee te doen? Lees dan vlug verder en ontdek meer over onze werking! 

Meer weten? Surf dan naar Chiro.be

Waneer is het Chiro?

Chiro is op zondagnamiddag. Je bent welkom vanaf 13.45u en wordt vooraan opgewacht door enkele leidsters. Om 14.00u starten we met een korte formatie. We gaan gezellig bij elkaar staan en overlopen wat ons in de namiddag te wachten staat. Je wordt na de Chiro door de leiding naar het straat gebracht. Je moet dus niet tot achteraan komen om je dochter op te halen.

Op onze kalender vind je terug waneer het wel of geen chiro is. 

Zomeruur

Vanaf 29 maart 2020 tot en met 18 oktober 2020

  • 14.00u. - 17.30u. (Bengels / Pinkels / Sterren / Supersterren / Kwiks / Superkwiks)
  • 14.00u. - 18.00u. (Tippers / Tiptiens / Aspi's / Superaspi's)  

Winteruur

Vanaf 25 oktober 2020 tot en met 21 maart 2021

  • 14.00u. - 17.00u. (Bengels / Pinkels / Sterren / Supersterren / Kwiks / Superkwiks)
  • 14.00u. - 17.30u. (Tippers / Tiptiens / Aspi's / Superaspi's)  

Waar is het Chiro?

De lokalen van de meisjeschiro bevinden zich in de Pijlstraat in Retie. Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal. Rond het gebouw ligt een verhard plein en een grasveld.

Vieruurtje

Tijdens de chiro houden we een vieruurtje. Tijdens deze pauze hebben de kinderen de mogelijkheid vrij te spelen en iets te eten of te drinken. Je mag dan een koek of een stukje fruit meebrengen. Voor één euro kan je een drankje kopen, voor een halve euro een zakje chips. 

Uniform

Vanaf de Kwiks draag je verplicht een uniform. Dat wil zeggen blauwe sokken, beige short/rok, Chiro T-shirt/topje en een Chiro-trui/hemd. We verkopen op onze Chiro geen sokken, shorten/rokken en officiele T-shirten en truien/hemden. Hiervoor moet je naar de Banier, de dichtstbijzijnde is in de Sint-Antoniusstraat 37 in Turnhout. Wel hebben wij een tweedehandspagina waar je kleding kan (ver)kopen aan schappelijke prijs. 

De truien en T-shirten van onze eigen Chiro kan je uiteraard wel op de Chiro kopen. De verkoop loopt in de maanden oktober en februari. Kostprijs van de truien is 20 euro en van de T-shirten 5 euro. 

Het is niet de bedoeling dat je je beste kleren aan doet voor de Chiro. Onze leden moeten zich immers kunnen uitleven. Houd daar als ouder rekening mee.