11402562 1647954322101302 8194915928051798213 oAls je 't mij vraagt Chiro 

Chiromeisjes Retie is een van de grootste niet gemengde chiro's van Vlaanderen. Elke zondag maken we plezier en doen we leuke activiteiten. Op deze site vind je allerlei info. Gaande van onze werking, activiteiten, inschrijvingen, foto's ... . Neem dus af en toe eens een kijkje. Verder houden we je op de hoogte via onze nieuwsbrief en sociale media!  

Corona

Wij volgen het advies van Chiro nationaal en de overheid. Wil je zelf meer weten, surf dan naar Chirojeugd Vlaanderen en corona

De huidige maatregelen voor het jeugdwerk zijn als volgt: Activiteiten voor zowel -12 als +12 jarigen kunnen doorgaan in groepen van max. 10 leden. Buitenactiviteiten zijn verplicht voor leden ouder dan 12 jaar, maar ook met onze jongste afdelingen zullen wij zoveel mogelijk buitenspelen. Kleed je dochter dus warm aan en vergeet ook zeker geen regenjas!

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor +12 jarigen. Zet je mondmasker dus al op voordat je aankomt op onze chiro! Ook aan ouders willen wij vragen om een mondmasker te dragen bij het brengen en ophalen van je dochter(s)

Er wordt aan kinderen en jongeren gevraagd om zich te beperken tot 1 hobby per week. Alle leden/ouders ontvangen hierover een mail. Gelieve je mailbox dus in het oog te houden! Zo blijf je op de hoogte van al onze plannen. 

Het Overlegcomité kwam op 14 april opnieuw samen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Er werd gekozen voor een voorzichtige en realistische aanpak om zo stapsgewijs de maatregelen te kunnen versoepelen. Als de coronacijfers positief evolueren dan gaat er op 8 mei een breed buitenpakket, waaronder ook jeugdwerk, van kracht. Activiteiten in georganiseerd verband kunnen vanaf dan in groepen van max. 25 personen. Voor ons zou dit betekenen dat onze activiteiten voor zowel -12 als +12 jarigen buiten kunnen doorgaan in groepen van max. 25 leden. We houden jullie hiervan op de hoogte!

Voor meer informatie over de 4 verschillende fasen, hygiënemaatregelen, ... kan je steeds terecht bij de leiding of op de website van Chirojeugd Vlaanderen. 

Hoe verloopt een chirozondag? 
Onze leidingsploeg werkt telkens een coronaproof plan uit, om alles op een veilige manier te laten verlopen. Wij houden jullie hiervan op de hoogte via onze sociale mediakanalen, website en via mail. Schrijf je dus zeker in op onze nieuwsbrief en volg O's Agnes op Facebook/Instagram. Zo blijf je op de hoogte van al onze plannen. 

Andere activiteiten & evenementen
Omwille van COVID-19 konden heel wat geplande evenementen het afgelopen chirojaar helaas niet doorgaan. Wij werken achter de schermen aan de kalender van het komende chirojaar en denken na over acties om de financiële gevolgen van COVID-19 te dekken, maar ook nu is het nog afwachten wat kan en wat niet. Houd er dan ook rekening mee dat geplande activiteiten of evenementen aangepast, verplaatst of afgelast kunnen worden. 


 

Chiromeisjes Retie steunen

Chiromeisjes Retie steunen door slechts één klik extra te maken. Ga via onze Trooperpagina naar je favoriete online shop. Zo steun je ons zonder €1 meer te betalen! 

 PSST, wij zijn aan het sparen voor een nieuw gebouw! 

Wat is Trooper?

Wel, met Trooper kan jij de kas van onze vereniging spijzen door gewoon online te shoppen. Ga via onze Trooperpagina, klik op de online shop van jouw keuze, en shop gewoon zoals je anders doet, je betaalt exact dezelfde prijs als normaal. Door via de Trooperpagina van onze vereniging naar een online shop te gaan, weet de shop welke vereniging jij wil steunen. Op elke aankoop krijgen wij een percentje (+/- 5%).

#dagenvolchiro